Faciliteiten

Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers heeft diverse faciliteiten:

Recreatiebad met glijbaan
Het recreatiebad is elke dag geopend en dus elk moment van de dag kan je komen vrijzwemmen. Het is ruim 160 m2 groot en heeft verschillende speelelementen: waterval, stroomversnelling, ligbanken en een turbodouche. Met een temperatuur boven de 30 °C is het heerlijk vertoeven in het water. Onze ruime 50 meter lange glijbaan is voor groot en klein een ware belevenis! Wil je even bijkomen of ontspannen? Dat kan in onze hotwhirlpool.

Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad is 25 meter lang en 6 banen breed. In dit bad kunt u terecht om te komen baanzwemmen of deel te nemen aan één van onze groepsactiviteiten. Met een temperatuur rond de 30 °C kunnen ook de senioren zich soepel en makkelijk in het water bewegen. Dagelijks worden hier zwemlessen gegeven.

Doelgroepenbad
Het doelgroepenbad wordt, zoals de naam al aan geeft, gebruikt voor diverse doelgroepen. In de ochtend vindt hier het Baby- en Peuterzwemmen plaats in een watertemperatuur boven de 30 °C en in de avonden wordt het gebruikt voor diverse doelgroep activiteiten (Aquacycling, Aqua Body Shape, Zwangerschapszwemmen).

Recreatiebad

Ligweide & buitenspeeltuin
De ligweide is geopend! Het peuterbassin is definitief gesloten, we werken spoedig aan een alternatieve voorziening voor buiten.

Sportcafé de Waterakkers
Na het zwemmen of sporten is er voor de liefhebber een drankje en een hapje in een sfeervol ingerichte horecavoorziening. Het Sportcafé biedt voor de bezoekers van zowel het zwembad als de sporthal een restaurant met barvoorziening. De kaart heeft de gebruikelijke snacks, maar ook ruime lunchmogelijkheden. Er is een breed assortiment aan (aloholische) dranken, zowel op de tap als op fles. Bij mooi weer kunnen de zonneliefhebbers gebruik maken van een ruim buitenterras met zicht op de buitenfaciliteiten. Verder beschikt het Sportcafé over meerdere tv-schermen waar verschillende sportwedstrijden op worden uitgezonden.

In het zwembad kunnen de bezoekers gebruik maken van de 'Bikinibar' en het zitterras. Hier kunnen de bezoekers het eten en drinken nuttigen wat zij bij het Sportcafé bestellen.

Sporthallen
De sporthallen worden verhuurd aan diverse verenigingen uit Heemskerk, maar ook daar buiten. Beide hallen hebben een afmeting van 48 x 28 meter en zijn geschikt voor: basketbal, handbal, voetbal, korfbal, volleybal, badminton en schoolonderwijs. Het is ook mogelijk om incidenteel de sporthal te huren voor een evenement of een toernooi. Ook voor publiek zijn er voldoende tribunes beschikbaar.

Vergaderruimte
Een keer vergaderen in een andere omgeving? Onze vergaderruimte is 30 m2 groot, geschikt voor max. 16 personen en beschikt over uitstekende Wifi.

Rolstoelvriendelijk
Onze accommodatie is rolstoelvriendelijk. Daarnaast beschikken wij over een mindervalidentoilet, mindervaliden kleedkamer en een stoeltjeslift om in het wedstrijdbad en doelgroepenbad te komen.

Gratis parkeren
Bij Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers hoeven de bezoekers geen parkeerkosten te betalen en is er altijd voldoende plek. Daarnaast beschikken wij over een beveiligde fietsenstalling.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.