Baby- en peuterzwemmen
Binnen

Baby- en peuterzwemmen

Een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van je kind

Zoek je een leuke activiteit met je baby, dreumes of peuter? Kom dan samen zwemmen!

Als ouder heb je een belangrijke rol bij het watervrij maken van je kindje. Door samen te genieten en plezier te maken, raakt je kleintje op een goede manier vertrouwd met water. In de lessen doen we leuke oefeningen en spelletjes op vrolijke muziek.

Goed voor de ontwikkeling
Baby- en Peuterzwemmen is een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van je kind. De beweegoefeningen zijn goed voor de motoriek en maken het lichaam sterker. Ook de zintuigen worden volop geprikkeld.

Essentiële vaardigheden
Drijven op de buik en rug, adem inhouden, onder water gaan, op de kant klauteren. In de lessen leert je kindje essentiële vaardigheden om straks een goed begin te kunnen maken met de zwemlessen. Jullie volgen de lessen onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever. Samen zwemmen is een goede manier om de band met je kind nóg sterker te maken.

Wat heb je nodig in het zwembad?
Al onze zwembaden zijn ingericht op de allerkleinsten. Zo hebben we aankleedtafels en een box. In het Sportcafé kan je terecht om een flesje melk op te warmen. Zwembandjes zijn niet nodig. Wat je wel nodig hebt? Je ziet het in onderstaande checklist.

Praktische tips:

 • trek de zwemluier pas aan in het zwembad;
 • om spugen tijdens de les te voorkomen, is het verstandig als er minimaal één uur zit tussen het eten en het zwemmen;
 • heeft je kleintje koorts, open wondjes, net een vaccinatie gehad of een oog- of oorontsteking? Dan raden wij het af om te komen zwemmen.

Wil jij ook een keer meedoen? (Let op! Voor een vaste plek is een 10-badenkaart verplicht.) Na een proefles kan een 10-badenkaart worden aangeschaft.

Rakkerzwemmen
Kinderen, die in Zwembad de Waterakkers deelnemen aan het Baby- en Peuterzwemmen, kunnen doorstromen naar het Rakkerzwemmen.

Voor kinderen die het Baby- en Peuterzwemmen ontgroeien, biedt Zwembad de Waterakkers als voorbereiding op de zwemlessen voor het Zwem-ABC het Rakkerzwemmen aan. Kinderen gaan dan voor het eerst zonder papa of mama een zwemles volgen. In lessen van een halfuur leren kinderen op een speelse manier in kleine stapjes hoe het is om zwemles te krijgen. Een ideale manier om kinderen klaar te stomen voor de 'echte' zwemlessen. De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag. Informeer bij de lesgever van het Baby-en Peuterzwemmen voor de mogelijkheden.

Let op: er zitten wel enkele voorwaarden aan vast om in aanmerking te komen voor het Rakkerzwemmen:

 • het kindje moet minstens 9 maanden deelnemen aan onze lessen Baby- en Peuterzwemmen (direct voorafgaand aan het Rakkerzwemmen);
 • het kindje moet 3 jaar en 10 maanden oud zijn;
 • de lesgever beoordeelt of het kindje klaar is voor Rakkerzwemmen;
 • instromen is alleen mogelijk als er plek is in de groep;
 • instromen van buitenaf is niet mogelijk.

Doorstromen is geen recht, daarom is ons advies om jouw kindje op tijd (+/- 3 jaar) in te schrijven voor de reguliere wachtlijst Zwem-ABC. Wanneer, om welke reden dan ook, jouw kindje niet kan instromen in de Rakkergroep zal hij/zij enige tijd na de 4e verjaardag kunnen starten voor het A-diploma.

Wat heb je nodig?

 • Zwemluier
 • Zwemkleding
 • Flesje melk of tussendoortje
 • Handdoek / Hydrofieldoek
 • Zwemcape

Tarieven

Proefles
12,55
10-badenkaart (13 weken geldig)
83,05
Magneetkaart (éénmalige aanschaf)
5,90
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.