Wijziging zwemles lesduur

Nieuws

Wijziging zwemles lesduur

Sportfondsen-x juni 23 223

Er komt een wijziging in onze zwemles lesduur. Zodat we de kinderen op een meer efficiëntere manier les kunnen geven!

Uit onderzoek is gebleken dat de spanningsboog bij leerlingen tijdens de zwemles zich beperkt van 40 tot maximaal 50 minuten effectieve lestijd. Door de lestijd te verkorten tot 45 minuten kunnen wij jullie kinderen op een efficiëntere manier lesgeven wat ook bijdraagt aan het (zwem)plezier van het leskind. Dit wordt ook door onze lesgevers in combinatie met een lesplan op basis van spelenderwijs leren onderschreven. Wij hebben, in navolging op andere collega zwembaden, besloten dat wij dit gaan doorvoeren in onze organisatie. De grootste doelstelling van onze zwemlessen zijn immers ”met veiligheid en plezier naar een zwemdiploma”.

Deze wijziging zal ingaan vanaf de zomervakantie: 22 juli aanstaande. Vanaf deze periode starten wij met de zwemlessen van 45 minuten. Net als elk jaar zullen wij ook komende zomervakantie extra zwemlessen geven volgens een aangepast rooster. Vanaf maandag 1 juli worden de inschrijfformulieren bij de zwemlessen uitgedeeld. Vanaf maandag 8 juli kunnen jullie de formulieren inleveren.

Een korter lesuur zorgt ook voor een interne verandering na de zomervakantie waardoor de lestijden opgeschoven worden tussen 15.00 en 18.00 uur (14.00 uur op woensdag). Wanneer het tijdstip van de lesgroep wijzigt zorgen wij dat de leskinderen, en de ouders, hier tijdig over worden geïnformeerd.

Een kortere lestijd zal vanzelfsprekend ook betekenen dat wij een aanpassing zullen doen in onze tariefstelling na de zomervakantie. Hierover volgt later meer.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.