MAATREGELEN M.B.T. HET CORONAVIRUS

Nieuws

MAATREGELEN M.B.T. HET CORONAVIRUS

Coronamaatregelen november 2021.jpg

Coronamaatregelen

Update 26 november 2021

Vanavond zijn er aanvullende coronamaatregelen afgekondigd door de Nederlandse overheid. We betreuren het dat deze aanscherping opnieuw een grote impact heeft op onze openstelling en dienstverlening. Desondanks zijn wij verplicht om ons aan deze maatregelen te houden. De volgende regels zijn een aanvulling op de bestaande basisregels en maatregelen en zijn vanaf zondag 28 november 2021 van kracht:

 • Ons zwembad is vanaf 17:00 uur gesloten, hierdoor komen alle activiteiten na 17:00 uur te vervallen;
 • Ook onze sporthallen en het sportcafé zijn vanaf 17:00 uur gesloten;
 • Alle personen vanaf 18 jaar zijn verplicht om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Hierdoor geldt er weer een maximum aantallen bezoekers tijdens onze activiteiten;
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor alle personen vanaf 13 jaar. Tijdens het zitten, zwemmen en/of sporten is het dragen van een mondkapje vooralsnog niet verplicht.

Let op: vanwege deze nieuwe maatregelen zijn er op zondag 28 november maximaal 170 bezoekers toegestaan in ons zwembad. Vooraf reserveren is op dit moment helaas nog niet mogelijk, er is daardoor een kans dat ons zwembad vol is wanneer je bij onze receptie staat. Houd hier alsjeblieft rekening mee.

Tot slot: er is nog veel onduidelijk en er zijn nog veel onbeantwoorde vragen. Wat betreft de details rondom de nieuwe maatregelen zijn wij nog in afwachting van het advies van de landelijk geldende protocollen. Tot hier meer over bekend is, kunnen we hier nog geen vragen over beantwoorden. We hopen wat dit betreft op je geduld en begrip.


Update 12 november 2021:

Vanavond was er wederom een persconferentie, tijdens deze persconferentie is bekend gemaakt dat de maatregelen aangescherpt gaan worden en wel vanaf morgen, zaterdag 13 november, om 18:00 uur. De maatregelen vanaf 6 november 2021 blijven uiteraard van kracht.

Voor nu lijkt het erop dat er voor ons zwembad niet heel veel veranderingen zijn:

 • De QR code (coronatoegangsbewijs) en het tonen van een legitimatiebewijs vanaf 18 jaar blijft verplicht voor onze accommodatie, voor het sportcafé is dit vanaf 13 jaar;
 • Toeschouwers zijn niet toegestaan (bijv. bij zwemwedstrijden en Discozwemmen);
 • Of er toeschouwers bij het afzwemmen zijn toegestaan is op dit moment nog niet duidelijk, zwemouders van de kinderen die dinsdag 16 november af mogen zwemmen ontvangen hierover een telefoontje wanneer hier meer over bekend is (15 november: afzwemmen is helaas zonder publiek);
 • Tot 20:00 uur is het mogelijk om plaatst te nemen in het sportcafé voor een hapje en/of drankje;
 • Ook de bikinibar sluit om 20:00 uur.

Wanneer er meer duidelijkheid is en/of meer aanpassingen volgen, zal er op deze pagina nogmaals een update volgen.


Maatregelen vanaf 6 november 2021:

Deze week is bekend geworden dat de coronamaatregelen voor o.a. de sportsector vanaf 6 november 2021 worden aangescherpt. De bestaande basisregels blijven van kracht. De belangrijkste nieuwe maatregel is dat het coronatoegangsbewijs ook in zwembaden verplicht wordt. De volgende maatregelen zijn vanaf 6 november 2021 van kracht:

De basisregels
Wij roepen onze bezoekers op om alert te blijven op de volgende zaken:

 • Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
 • Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
 • Houd voldoende afstand tot anderen. Op plekken waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld in de entreehal, kleedruimtes, gangen en op de tribune), wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd;
 • Let op je persoonlijke hygiëne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;
 • Wij adviseren ouders/verzorgers van zwemlesleerlingen om (waar mogelijk) met een zo klein mogelijk aantal personen naar het zwembad te komen.

Coronatoegangsbewijs
Vanaf zaterdag 6 november 2021 is het coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor alle zwembadbezoekers vanaf 18 jaar, ook voor ouder(s)/begeleider(s) van zwemleskinderen. Dit betekent dat deze personen bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moeten tonen bij de receptie. Deze controle neemt tijd in beslag en kan op sommige momenten zorgen voor langere wachttijden bij de receptie. Houd hier alsjeblieft rekening mee en zorg dat je op tijd in het zwembad bent. Clubs en verenigingen die activiteiten organiseren in ons zwembad of in onze sporthallen dragen zelf zorg voor het controleren van het coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs van hun leden, deelnemers en bezoekers. Bezoekers zonder geldig coronatoegangsbewijs wordt de toegang tot de accommodatie geweigerd.

Leskaarten en meerbadenkaarten
Ondanks de nieuwe maatregelen blijft ons zwembad vanaf 6 november 2021 volledig in gebruik en worden alle activiteiten volgens het reguliere rooster georganiseerd. Bezoekers die door de nieuwe maatregelen geen gebruik kunnen maken van hun (zwem)leskaart en/of meerbadenkaart, kunnen deze (voor nu) tijdelijk laten bevriezen. Er vindt geen restitutie van lesgelden plaats. Voor aanvullende informatie verwijzen wij je naar onze algemene voorwaarden.

Wanneer wij de les-/meerbadenkaart bevriezen word je (of je kind) op de wachtlijst geplaatst, hierdoor is het mogelijk dat het plekje vergeven wordt aan een andere bezoeker of leskind. Houd hier rekening met een wachttijd wanneer je weer wenst te starten.

Tot slot
Wij begrijpen dat de nieuwe maatregelen een grote impact hebben op de Nederlandse samenleving en veel vragen en onzekerheden met zich meebrengen. Desondanks zijn wij verplicht om ons aan deze maatregelen te houden. Doen wij dit niet, dan riskeren wij hoge geldboetes of in het ergste geval de sluiting van onze accommodatie. Wij vinden het belangrijk dat al onze bezoekers op een prettige en veilige wijze gebruik kunnen blijven maken van onze faciliteiten en zullen er alles aan doen om de invoering en handhaving van de nieuwe maatregelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het begrip, geduld en de medewerking van onze bezoekers is in dit proces van groot belang. Houd hier alsjeblieft rekening mee tijdens je bezoek.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar het actuele Protocol Verantwoord Zwemmen en het actuele Protocol Verantwoord Sporten.

Veel gestelde vragen

Verandert er door de coronamaatregelen iets aan het openstellingsrooster?
Nee. De openstelling en het lesrooster blijven (vooralsnog) ongewijzigd.

Zijn alle faciliteiten in gebruik?
Ja. De zwemzalen, sporthallen, douche- en toiletruimtes, kleedruimtes (incl. kluisjes) en horeca zijn volledig in gebruik.

Moet ik weer online reserveren om te komen zwemmen?
Nee. Online reserveren is niet nodig.

Wat wordt verstaan onder een coronatoegangsbewijs?
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Welke personen zijn verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen?
Alle personen vanaf 18 jaar. Hieronder vallen zowel zwemmers als begeleiders (zoals ouders/verzorgers die met hun kind naar zwemles komen). Kinderen t/m 17 jaar kunnen zonder coronatoegangsbewijs gebruik maken van onze faciliteiten.

Hoe moet ik mijn coronatoegangsbewijs tonen?
Met de gratis Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen via een mobiel apparaat (zoals een smartphone). Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Naast een geldig coronatoegangsbewijs vragen wij ook om een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort).

Waar moet ik mijn coronatoegangsbewijs tonen?
Wanneer je gebruik wenst te maken van het zwembad dien je een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs te tonen bij de receptie. Voor het gebruik van het sportcafé gelden de regels omtrent het tonen van het coronatoegangsbewijs voor personen vanaf 13 jaar, hier toon je het geldige toegangsbewijs aan de bar. Voor de sporthallen dien je het coronatoegangsbewijs te tonen voor de ingang van de sporthal.

Ik kan mijn coronatoegangsbewijs tonen maar heb geen legitimatiebewijs bij me. Wat moet ik doen?
Bezoekers dienen zowel een geldig coronatoegangsbewijs als een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Als een van deze twee niet kan worden getoond, kunnen wij je geen toegang verlenen tot de accommodatie.

Kan ik zonder geldig coronatoegangsbewijs mijn kind naar zwemles brengen?
Nee. Alle personen die de accommodatie betreden dienen een geldig coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Dit geldt ook voor ouders/verzorgers die hun kind naar zwemles brengen en na afloop weer ophalen.

Kan ik zonder geldig coronatoegangsbewijs kijken bij het afzwemmen van mijn kind?
Nee. Alle personen die de accommodatie betreden dienen een geldig coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Dit geldt ook voor ouders/verzorgers die willen kijken naar het afzwemmen van hun kind.