Aanpassing in lestijden en tariefstelling

Nieuws

Aanpassing in lestijden en tariefstelling

zwemdiploma

Per 1 september zal er een aanpassing plaatsvinden in de de duur van de zwemlessen en daarnaast in de tariefstelling. In onderstaand bericht geven wij jullie meer informatie.

Uit onderzoek is gebleken dat de spanningsboog bij leerlingen tijdens de zwemles zich beperkt van 40 tot maximaal 50 minuten effectieve lestijd. Dit wordt ook door onze lesgevers in combinatie met een lesplan op basis van spelenderwijs leren onderschreven. Wij hebben, in navolging op andere zwembaden, besloten dat wij dit gaan doorvoeren in onze organisatie direct na afloop van de zomervakantie. De zwemlestijden zullen daarom worden aangepast van 60 minuten naar 45 minuten. De grootste doelstelling van onze zwemlessen is immers “met veiligheid en plezier naar een zwemdiploma.”

Daarnaast ziet Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers zich genoodzaakt om de tarieven per 1 september aanstaande met 5% te verhogen. Deze maatregel is noodzakelijk vanwege de algemene stijging van kosten in Nederland, waaronder de extreme stijging van de gasprijs. De prijsindexatie is bedoeld om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en de continuïteit van het zwembad en de bijbehorende sporthallen te kunnen blijven borgen.

Thom van Craaikamp, manager van Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers: "Wij begrijpen dat het gevoelig ligt om in een maatschappelijke organisatie prijsstijgingen van deze orde midden in het jaar door te moeten voeren. We willen het zwemmen en sporten toegankelijk houden voor iedere inwoner van Heemskerk en daarbuiten. Om dit aan te kunnen blijven bieden, is het indexeren van deze prijzen helaas noodzakelijk. We hebben zorgvuldig en in nauwe samenwerking met de gemeente Heemskerk naar alle opties gekeken en zijn van mening dat deze maatregel essentieel is om onze kwaliteit en continuïteit te kunnen blijven waarborgen.”

Voor vragen of verdere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de receptie van Zwembad de Waterakkers via info.waterakkers@sportfondsen.nl of 0251-232979.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.